Vervangende vrijwillige mantelzorg

Vervangende vrijwillige mantelzorg oftewel respijtzorg. 

Naast onze ondersteuning aan ouderen vanaf 65 jaar, mensen met een beperking en chronisch zieken werft de Klussendienst vrijwilligers die af en toe de zorg van een mantelzorger willen overnemen. Dat noemen we vrijwillige mantelzorg oftewel respijtzorg.

Vacature vrijwilligers mantelzorg

De maatschappij is erop gericht dat mensen zolang mogelijk thuis (kunnen) blijven wonen. Om dit te kunnen realiseren is soms een extra stukje ondersteuning nodig.

Soms is het nodig de mantelzorger te ondersteunen. Even de zorg van de mantelzorger overnemen zodat deze niet overbelast raakt. Dit kan bijvoorbeeld door een kopje te drinken, of wandelingetje te maken met de zorgvrager zodat de mantelzorger even tijd voor zichzelf heeft. Ook kan ondersteuning nodig zijn om eenzaamheid te bestrijden. Even een spelletje doen of samen met iemand naar de bioscoop e.d. Er valt aan alles te denken.
Het betreft hier beslist geen verzorgingstaken.

Voor deze ondersteuning zijn wij op zoek naar vrijwilligers. Bent u sociaal ingesteld, heeft u affiniteit met de doelgroep, en wilt u iets voor u medemens betekenen meldt u dan aan als vrijwilliger. Dit kunt u doen via info@klussendienstgorinchem.nl of telefonisch 0183 781 000. Of u vult onderstaand aanmeldformulier in.

Tip: wilt u een indruk krijgen van dit vrijwilligerswerk, lees dan het interview met Teuni Post. Zij is een van de vrijwilligers die momenteel actief zijn via de Klussendienst. U treft het interview hier aan (Informatiekrant Zorg, Welzijn en Ondersteuning Gemeente Gorinchem oktober 2021)

Contact

Algemeen

Stichting Klussendienst Gorinchem

Stadhuisplein 1, 4205 AZ Gorinchem

info@klussendienstgorinchem.nl
Tel: 0183-78 10 00 (ma-do: tussen 8.30-15.30 en vr: tussen 8.30 en 12 uur) 

KVK nummer: 11052273 

RSIN nummer: 810386720

Bereikbaarheid

Buiten onze openingstijden kunt u een boodschap inspreken op onze voicemail of ons een email sturen. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.